Training "Natuur doet je goed"

Geplaatst door: Marjo
Voor het laatst ingelogd op 15.05.2017


Plaats:
Reusel

Beschrijving van het hulpaanbod

Frisse lucht en beweging is gezond voor iedereen, ook voor mensen met dementie. Juist voor deze mensen heeft de natuur zoveel te bieden. Buiten zijn is goed voor de stemming, het dag- en nachtritme en de algehele gezondheid.
Daarom biedt IVN een training aan die erop is gericht om natuurbeleving voor mensen met dementie te stimuleren.

Waarom deze training?
De training wordt georganiseerd door de gemeente omdat we een dementievriendelijke gemeente willen zijn. In een dementievriendelijke gemeente werken verschillende partijen zoals welzijnsorganisaties, zorgaanbieders, vrijwilligers, ondernemers en de gemeente samen om een goede omgeving te bieden voor mensen die leven met dementie.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor vrijwilligers, familieleden en mantelzorgers die met mensen met dementie naar buiten willen. Regelmatig wordt er al wel eens gewandeld maar vaak wordt er voorbij gegaan aan alles wat er te beleven valt in de natuur. Met eenvoudige oefeningen leren de begeleiders wat ze met mensen met dementie in de natuur kunnen doen. De activiteiten zijn gericht op het prikkelen van zintuigen, op het maken van mooie dingen met natuurlijke materialen en op rust en ontspanning.

Opzet van de training
Het is een praktische training die bestaat uit twee halve dagen van ongeveer 3 uur. Na de eerste bijeenkomst krijgen de deelnemers een rugzakje met materialen en een boekje waarin een groot aantal activiteiten en werkvormen beschreven staat. Bij de tweede bijeenkomst worden ervaringen uitgewisseld en komt een aantal nieuwe activiteiten aan bod. Uiteraard vindt de training grotendeels buiten plaats.

Wanneer en waar
De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 23 mei en de tweede bijeenkomst op woensdagmiddag 21 juni. De plaats waar we bij elkaar komen en de aanvangstijd wordt aan u doorgegeven nadat u zich heeft aangemeld. In ieder geval in Reusel-De Mierden.
Het geleerde gaan we in de praktijk brengen door gezamenlijk te gaan wandelen met mensen met dementie, dit zal een middag in juli zijn.

Interesse?
Bent u mantelzorger of vrijwilliger voor iemand met dementie of geïnteresseerd om als vrijwilliger te gaan wandelen met mensen met dementie dan kunt u zich voor deze training (gratis) opgeven bij
Marjo Luttels van de gemeente: m.luttels@reuseldemierden.nl of 0497-650014. Graag uw gegevens: naam, emailadres en telefoonnummer doorgeven. Ook als u vragen heeft kunt u mailen of bellen.
Opgeven vóór 22 mei. Het aantal deelnemers is beperkt, deelname is op volgorde van aanmelden.

Neem contact op met Marjo

Stuur een bericht